Хор ім. Верьовки заспівав на церемонії прощання з Ніною Матвієнко (відео)

Хор ім. Верьовки заспівав на церемонії прощання з Ніною Матвієнко (відео)
Церемонія прощання проходить у Національній філармонії України
фото: Главком

Хор вшанував пам'ять легенди української сцени, виконавши композицію «Вічна пам'ять»

Сьогодні, 11 жовтня у Києві проходить церемонія прощання з легендою української сцени, Народною артисткою України Ніною Матвієнко.

Біля Національної філармонії України утворилася черга – українці прийшли попрощатися з улюбленою артисткою з квітами, присутня і сім'я артистки.

Прощання з легендою української сцени
Прощання з легендою української сцени
Донька артистки Антоніна Матвієнко та її чоловік Арсен Мірзоян
Донька артистки Антоніна Матвієнко та її чоловік Арсен Мірзоян
Черга біля Національної філармонії України
Черга біля Національної філармонії України

Зранку вибудовувалася велика черга на прощання, серед присутніх багато знаменитостей та іноземних гостей. 

Попрощатися зі співачкою приїхали й солісти українського національного хору ім. Г. Верьовки, в якому Матвієнко працювала 21 рік. Хор вшанував пам'ять артистки, виконавши композицію «Вічна пам'ять».

Ніна Матвієнко відома як виконавиця народних пісень. У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва вона отримала звання заслуженої, а в 1985-му – Народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України. Матвієнко брала участь у Помаранчевій революції і у Євромайдані. Голосом співачки «раділа та плакала Україна». Саме Ніна Митрофанівна виконала такі хіти української естради, як «Квітка душа», «Ой, летіли дикі гуси», «Летіла зозуля», «Чарівна скрипка» («Сіла птаха»), «Прийшла весна».

Нагадаємо, 8 жовтня пішла з життя легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. Причини смерті жінки наразі невідомі.

Раніше президент Зеленський висловив співчуття рідним і близьким Народної артистки України Ніни Матвієнко. Також мер столиці Кличко висловив співчуття у звʼязку зі смертю Народної артистки України та Почесного громадянина міста Києва Ніни Матвієнко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: