Голова Держкіно зізнався, що вже бачив скандальну сцену суду у фільмі про Стуса

Голова Держкіно зізнався, що вже бачив скандальну сцену суду у фільмі про Стуса
Пилип Іллєнко вважає, що скандал вже допоміг фільму, адже всі тепер знають про стрічку «Заборонений»

Іллєнко шкодує, що скандал з фільмом про Стуса стався раніше за прем’єру стрічки

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко говорить, що у фільми «Заборонений» про поета Василя Стуса сцена з судом знята фактично на основі протоколу судового засідання. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Іллєнка, скандал, пов’язаний з фільмом «Заборонений», на жаль, стався раніше за прем’єру фільму.

«Можу сказати, що я вже дивився сцену з судом над Василем Стусом. Про вплив скандалу я сказати не можу, але думаю, так чи інакше, ця сцена у фільмі була б», - зазначив голова Держкіно.

«Однак, хочу звернути увагу на інше. Ніхто з учасників скандалу не читав сценарій, ніхто насправді не знав, якою була задумана сцена, ніхто не знав режисерського бачення, не бачив інших сцен фільму», - каже Іллєнко.

Тому, за словами голови Держкіно, тепер є реальна проблема: як би режисер не вчинив з цією сценою, знайдуться люди, які з не меншим напором і емоційністю казатимуть, що він показав її якось недостатньо, або навпаки занадто; або що Стус не такий, чи Медведчук не такий, суд не такий, чи стільці якось по-іншому стояли, суддя по-іншому виглядав. Іллєнко додає, що у будь-якому разі є дуже прості способи уникнути судових позовів.

«Просто треба, наприклад, прізвища реальні не вживати або змінити їх. Або просто додати титр, що фільм, хоч і створений за реальними подіями, але з художнім баченням авторів», - зазначає голова Держкіно.

Попри все, Іллєнко зауважив, що скандал вже допоміг фільму, адже всі тепер знають про стрічку.

«Взагалі круто, що довкола українського кіно виникають такі скандали. Для того, щоб стати повноцінною індустрією, нам не вистачає ще тільки секс-скандалів, а так вже все є», - усміхається Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, у серпні минулого року суспільство збурила інформація актора Геннадія Попенка про те, що зі стрічки нібито на вимогу Віктора Медведчука вирізали сцену фінального судового засідання, у якій той фігурував, як адвокат Стуса. Продюсер Артем Денисов назвав це «фейком» і пояснив, що сцена зникла лише через питання хронометражу фільму. Режисер Роман Бровко пояснював, що не згадувати Медведчука у стрічці просив син Стуса Дмитро. Зрештою, автори фільму «Заборонений» вирішили сцену з Медведчуком повернути.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: