Голова Держкіно прокоментував факти, коли режисери за державні гроші знімають у кіно своїх дітей

Голова Держкіно прокоментував факти, коли режисери за державні гроші знімають у кіно своїх дітей
Іллєнко згадав, що він у дитинстві теж знімався в кіно у свого батька

«От станьте режисерами і знімайте своїх дітей», - каже Пилип Іллєнко

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко говорить, що не розуміє претензій до режисера, який знімає свою дитину. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Іллєнка, у цьому фільмі знімалися ті діти, яких вирішили знімати продюсер та  режисер.

«І це їхнє право. До режисерів завжди є претензії, чому вони знімають тих чи інших акторів. Вибір актора – це не вибір президента чи народного депутата, він не визначається всенародним голосуванням чи рейтингами соцопитування», - говорить голова Держкіно.

Іллєнко згадав, що він у дитинстві теж знімався в кіно у свого батька.

«І що з цього поганого вийшло? Нічого, дуже добре грав. Я втілив дуже багато цікавих для себе образів, якими зараз пишаюся. Хоча теж можна було сказати: «а чого це режисер знімає свого сина?». Та тому що він режисер! От станьте режисерами і знімайте своїх дітей», - посміхається Пилип Іллєнко.

Голова Держкіно додав, що держава не фінансувала виробництво цього фільму.

«А коли до нас звернувся продюсер за підтримкою промоції (через що там, власне, є наш логотип), то я написав офіційну заяву про конфлікт інтересів на ім’я міністра культури. Він задовільнив її, призначивши процедуру, яким чином вирішити цей конфлікт. І далі всі рішення щодо надання підтримки промоції фільму «11 дітей з Моршина» ухвалювалися моїм першим заступником», - зазначив Іллєнко.

А діти, на думку голови Держкіно, у фільмі про Моршин не грали аж такої ключової ролі, тому і не треба було брати якихось «супер дресированих» дітей. «Симпатичні, хороші діти, впоралися з тим, що від них вимагали», - сказав Іллєнко.

Як повідомлялося, в Україні бум кіно: 10 найкасовіших фільмів 2018-го і найочікуваніші прем'єри нового року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: