Викрито шахрайську схему виведення в приватну власність земель сільгосппризначення

Викрито шахрайську схему виведення в приватну власність земель сільгосппризначення
Пройдисвіти у змові з нотаріусом та чиновниками виводять по два гектари землі сільськогосподарського призначення на довірителя

Активіст у прямому ефірі показав, як шахраї ошукують довірливих громадян для оформлення довіреностей на підставних осіб

10 квітня 2020 року член Вінницької міської організації ВО «Свобода» Андрій Гайдай особисто зафіксував та оприлюднив шахрайську схему виведення в приватну власність державної української землі сільськогосподарського призначення.

У прямому ефірі він показав, як шахраї всього за 500 гривень збирають через соціальні мережі довірливих громадян для оформлення довіреностей на підставних осіб терміном на три роки з правом оформлення, приватизації та продажу власності.

Пройдисвіти у змові з нотаріусом Вінницького міського нотаріального округу та чиновниками виводять по два гектари землі сільськогосподарського призначення на довірителя, аби згодом завдяки ухваленому закону «щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» переоформити їх на замовників злочину.

У схемі беруть участь нотаріус міського нотаріального округу, «довірені особи» колишній студент Вінницького торговельно-економічного інституту та директор гаражного кооперативу «Сатурн».

У відеозаписі нотаріус запевнила, що є можливість «продати своє право приватизації землі», що суперечить чинному законодавству.

ВО «Свобода» вимагає від правоохоронних органів притягнути до відповідальності зазначених осіб та організатора шахрайської схеми, а також забезпечити фізичний захист Андрію Гайдаю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: