СБУ заблокувала завод у Дніпрі, який виготовляв комплектуючі для російської техніки

СБУ заблокувала завод у Дніпрі, який виготовляв комплектуючі для російської техніки
Ще минулого року завод потрапив у санкційні списки РНБО
фото: ssu.gov.ua

Завод виготовляв комплектуючі до літаків, ракетних систем і підводних човнів, а також товари подвійного призначення

У Дніпрі правоохоронці заблокували діяльність місцевого військового заводу. Як повідомляє пресслужба СБУ, на підприємстві планували виготовляти та постачати комплектуючі для російської військової техніки.

Зазначається, що завод у Дніпрі виробляв комплектуючі до літаків, ракетних систем та підводних човнів, а також товари подвійного призначення. Готовий товар переправлявся на територію Росії. Там окупанти здійснювали перерозподіл одержаної продукції серед своїх військових заводів та інших об'єктів ВПК.

Ще минулого року завод потрапив у санкційні списки РНБО через те, що його засновником є російська корпорація. Але зараз РФ хотіла переписати завод на українську юридичну особу та продовжити його роботу на шкоду державній безпеці України. СБУ запобігла цьому і заблокувала роботу підприємства.

Раніше на Луганщині Служба безпеки України виявила підприємство, яке фінансувало окупаційну адміністрацію «ЛНР». Власники підприємства, яке знаходиться у Луганську, заплатили до «бюджету республіки» майже 19 млн російських рублів (близько $260 тисяч).

Також СБУ оголосила підозру у держзраді електрику з «Азовсталі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: