Завершено розслідування у справі нардепа Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП

Завершено розслідування у справі нардепа Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП
Слідство встановило, що за умови дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасного гальмування – потерпіла мала б можливість залишити межі проїзної частини
фото: ДБР

Народному депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо народного депутата України Андрія Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними ДБР, автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що депутат всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості.

«Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза», – повідомляють в ДБР.

Слідство встановило, що за умови дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасного гальмування – потерпіла мала б можливість залишити межі проїзної частини.

У Державному бюро зауважують, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості, зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Автомобіль нардепа після ДТП
Автомобіль нардепа після ДТП
фото: ДБР

«Народний депутат України підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України», – йдеться у висновку ДБР.

Місце ДТП
Місце ДТП
фото: ДБР

Народному депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, народний депутат Ніколаєнко збив на смерть 18-річну дівчину.

Подія трапилась на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району 3 листопада 2023 року. Депутат всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався з перевищенням дозволеної швидкості. У цей час 18 річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій не вжив заходів для зменшення швидкості та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

9 листопада, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту народному депутату від «Батьківщини» Андрію Ніколаєнку. 

Читайте також: Суддя Тандир, алкоголь, смертельна ДТП. Запрограмована трагедія

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: