Леонід Ємець Народний депутат 7 і 8 скликань

Якою має бути зарплата судді районного суду?

Підняття мінімальних заробітних плат до 3200 призвело до того, що змінили базову одиницю обрахування. Коротше, винагороду не підняли. Це неправильно

Суддя районного суду отримує на руки 14 тисяч гривень. 

Хоча судова реформа передбачає підняття зарплат (судівської винагороди) мінімум до 30-40 тисяч. Після переоцінювання, яке має довести що суддя дійсно має право працювати суддею. 

Тобто логіка така: спочатку оцінювання, плюс дві додаткові декларації (доброчесності і родинних зв'язків), а потім і підвищення зарплати. Бо чесний суддя і бідний суддя це оксюморон. А 450 доларів на місяць це, м'яко кажучи, спонукатиме суддю думати про нехороше. 

Проте не все так трапилось, як задумувалось. Підняття мінімальних заробітних плат до 3200 призвело до того, що змінили базову одиницю обрахування. Коротше, винагороду не підняли. Це неправильно. Більше того, це - шкідливо. Будемо виправляти.

Пс. Зарплата народного депутата, на руки десь теж 14 тис грн. Хоча, судячи з бухгалтеської книжки, деякі депутати не забирали її з початку каденції. Це так, до слова і для порівняння;)

Псс. Я знаю, що у багатьох бюджетників зп ще нижча. І я за те щоб піднімати всім. Проте так не буває. Тому починаю з тих де це особливо важливо. Через рівень відповідальності професії і корупційні ризики.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: