Олеся Яхно Політтехнологиня

Війна виходить на новий рівень

Більшість росіян не очікували, що війна прийде до них додому
фото з відкритих джерел

У псевдореферендумі Кремль закладає дві функції – зовнішню та внутрішню

На болотах починається движуха. І це багатосерійний серіал. На кілька сезонів.

Зчіпка «лідер-глибинний народ» у Росії, скріплена холодильником та телевізором, починається розмикатися.

Кремль довго створював конструкцію, за якої будь-яка громадянська активність всіляко підморожувалася/виморожувалася, а тут раптом взяв і ввімкнув режим підвищеної температури. З крайності в крайність. Глибинний народ тепер позбавляють і холодильника, і телевізора та пропонують пройти в танк.

У псевдореферендуми Кремль, як я розумію, закладає дві функції – зовнішню та внутрішню.

Внутрішня – перевести «спецоперацію» у війну на рівні масової свідомості, щоб якось пояснити мобілізацію.

Зовнішня – лякати Захід застосуванням ядерної зброї на підставі російського законодавства (мовляв, тепер ці території російські, і якщо ми бачитимемо загрозу, то можемо застосувати і ядерну зброю).

Війна виходить на новий рівень:

  1. Рівень внутрішніх процесів усередині РФ. Ой скільки ми ще всього побачимо, крім новин про баранів, яких влада Туви видає за мобілізованих. Буде багато цікавого – і на рівні еліт, і на рівні глибинного народу. Вони будуть один одному дивуватись, і пізнавати Росію з найрізноманітніших сторін.
  2. Новий рівень конфлікту вже із Заходом. Путін всіляко намагатиметься надати масштабності. Ну, це стандартне – що ми не з Україною воюємо, а із Заходом, який окопався в Україні.

У будь-якому разі сама Росія входить у нову стадію. Болото, яке здобрювалося роками пропагандою, починає ворушитися. З ініціативи Путіна. Побачимо справжню РФ.

Читайте також: Звернення Путіна – головні тези
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: