Віктор Андрусів Політичний та громадський діяч

Музична бавовна

Більшість українських музикантів активно воюють або волонтерять
колаж: Вечірній Київ

Українська музика трощить російську пропаганду

Ще одна бавовна, яку можливо не всі помітили – це музична. Чесно, я просто вражений від музичного вибуху, який ми пережили з перших днів війни. Я дивлюсь свій плейліст, який на 100% складається з українських виконавців, і 50% гуртів та виконавців, я ніколи раніше не чув. Думаю, у вас схожа ситуація.

Але вражає не кількість, вражає якість. Це не примітивний контент в стилі аби наше, це дійсно крута якісна сучасна музика. Я думаю, що чимало виконавців вже давно існували, але не могли прорватись на широку публіку, і ось війна стала цим поштовхом. Зрештою, мене і відомі наші виконавці вражають своєю патріотичністю і підтримкою.

Ще одна особливість, на яку звернув увагу – це відсутність традиційно сумних тужливих пісень про нашу не легку долю. Навпаки більшість пісень мотивують воювати до перемоги, піднімають настрій, тролять росіян, хвалять ЗСУ. Дуже не типово для нашої історії.

Втім, наша музична бавовна не тільки підтримує наш моральний дух: вона почала бити по ворогам. Вчорашній спіч глави окупованого Криму Аксьонова про те, що він забороняє співати чи включати українські пісні означає, що проблема стала настільки масштабна, що потребувала його публічного втручання. Кілька тижнів назад в одному з кримських ресторанів включили пісню Дике поле Ярмака, а в Херсоні включали «Ой у лузі» Хливнюка. Більше того, мені не відома жодна потужна російська пісня написана за останні півроку.

Тому, якщо вже Аксьонов публічно відреагував, це означає, що наша музична бавовна починає вибухати в російських мізках, і вони активно підсідають на нашу музику.

Мої топ відкриття року Probass Hardi, Chico I Qatoshi, Botashe, Шершень, Kola. Ну, і звісно, залишаюсь вірним Yarmak, Kalush, Skofka, VovaziLvova, Mamarika, Бумбокс, Тартак, Karta Svitu.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: