Навіщо Путіну українські діти-сироти?

Орудування бандитських формувань зі зброєю на Сході України дійшло точки кипіння.

Орудування бандитських формувань зі зброєю на Сході України дійшло точки кипіння. Крім маніакальних підривів житлових будинків та мостів, убивств мирних громадян, сепаратисти і так зване ополчення взялися за викрадення українських дітей-сиріт. Не маючи жодних дозволів на здійснення подібних речей, самозванці з ДНР і ЛНР перевозять дітей до Росії. Відколи це “Росія-матушка” стала для них рідною домівкою? І, взагалі, навіщо Путіну українські діти-сироти?

Цинізм вражає. Якщо Путін намагається таким чином вберегти життя дітей від війни, то для чого з його подачі розгорталися воєнні дії на території Донбасу? Справа у тому, що діти слугують відволікаючим маневром від дійсності, яка відбувається. Тому ж Путіну вигідно переключити увагу суспільства від підривної діяльності терористичних організацій в Україні на безневинних дітей. Мовляв, він, як кожен президент, переймається підростаючим поколінням.

В Україні діти-сироти перебувають на особливому рахунку: держава поселяє їх у прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу. За кожну дитину вихователь одержує відповідну бюджетну допомогу. Це дає можливість кожній сироті, до досягнення повноліття, отримати базову освіту і мати можливість жити в певному достатку.

За цих умов українські діти-сироти не потребують піклування з боку Росії і Путіна. Хворобливі витівки Північного сусіда тільки наразили його на порушення положення Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації від 16 січня 1997 року, а також узяті на себе міжнародні зобов'язання у сфері забезпечення прав дітей, зокрема статті 11 і 35 Конвенції ООН про права дитини.

До того ж Росія має негайно повернути дітей-сиріт та їх вихователів, які були захоплені російськими терористами 12 червня у Сніжному (Донецька обл) та незаконно переправлені до РФ. Таке рішення ухвалив Європейський суд з прав людини.

Справжню любов до дітей Путіна і компанії підтверджує красномовний факт. 22 дітей-сиріт, які відмовилися приймати російське громадянство, депортували з окупованого Криму. “22 дитини-сироти із Криму, які відмовилися приймати російське громадянство, були депортовані з півострова на материкову частину України з обмеженням їхніх майнових прав”, - повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко. Вона заявила, що Міністерство юстиції готовить відповідні судові позови, щоб захистити права громадян України.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: