Бездонний ріг достатку Гереги

Залишаючи Білий дім, я знав, що решту свого життя хочу провести, віддаючи час, гроші і вміння певним достойним справам, де я міг би щось змінити.

«Залишаючи Білий дім, я знав, що решту свого життя хочу провести, віддаючи час, гроші і вміння певним достойним справам, де я міг би щось змінити. Я не знав точно, що саме робитиму, але прагнув допомагати рятувати людські життя, вирішувати важливі проблеми і працювати для того, щоб якомога більше людей отримали шанс здійснити свої мрії». Цими словами колишній американський президент Білл Клінтон звертається до читачів у книзі «Час віддавати».

На жаль, в українських реаліях філантропія (благодійність, жертвування своїм часом, грошима задля благочинності) перетворюється на паразитичний спосіб шукання вигоди для особи, котра начебто дарує щось іншим. Найчастіше мутація доброчинності виникає, коли в Україні відбуваються вибори.

«Війни» гаманців і благодійних фондів — це найпоширеніша картина сьогодення доморощених мажоритаників. Товстосуми, котрі планують через три місяці осісти у Верховній Раді, менше за все намагаються перейматися проблемами тієї чи іншої громади, зосередившись на гуртовій купівлі виборців.

Нещодавно на «Главкомі» автор цих рядків докладно розповів про «нові обличчя» подружжя Герег, які, окремо один від одного, у різних куточках України торують шлях до парламенту. Наразі на Хмельниччині (одномандатний виборчий округ №192 (центр — м. Дунаївці, куди входять Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони) Олександр Герега під виглядом філантропії пробує «втюхати» по селах застарілі моделі «швидких», які жодним чином не вписуються у систему медичного реформування, ініційовану урядом. Зокрема, глава держави Віктор Янукович зауважив, що реформування медичної галузі України передбачає, насамперед, створення умов для надання якісної допомоги та наближення медичних послуг до людини. Однак в обласній газеті «Подільські вісті» це подається, наче у виборчому окрузі з’явився месія: «За два місяці поточного року Городоччина одержала чотири автомобілі швидкої допомоги від шанованого в краї земляка та патріота своєї держави Олександра Гереги. У той час, як за останніх двадцять років (!) район отримав від держави… вісім автомобілів швидкої допомоги».

Як бачимо, тотальний обман підмінюється щедрою благодійністю. Мабуть, українське суспільство ще недоросло, аби давати справжню оцінку таким меценатам і спонсорам…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: