Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Урок марксизму для комуністів російських і в Україні сущих

Лідер комуністів РФ почав погрожувати цивілізованому світу
фото з відкритих джерел

Карл Маркс: «Не сувора слава норманської доби, а криваве болото московського рабства було колискою Московії»

Майже із небуття (Леніна провідував чи що?) раптом озвався головний російський комуніст Зюганов. Озвався і пригрозив посольствам країн Заходу в Києві дуже точними ударами рашистських повітряно-космічних сил. Щодо «дуже точних» таваріщ Зюганов, звичайно, перебільшив – бачили ми їхню точність. А от стосовно того, що комусь у Кремлі може прийти до голови така ідея, можна не сумніватися – маніяків з кримінальними нахилами там не бракує.

А як же з комуністичними гаслами? «Світу – мир!», наприклад? Або «Ми не дозволимо сіяти ворожнечу між народами!»? Таваріщ Зюганов вочевидь не знає елементарних речей, тож – у цілковитій відповідності до іншого комуністичного гасла «Освіта – протягом усього життя» – варто б нагадати йому та його однопартійцям, а також їхнім українським симпатикам матчастину.

«Не сувора слава норманської доби, а криваве болото московського рабства було колискою Московії, а сучасна Росія є нічим іншим, як трансформацією останньої». Це діагноз Карла Маркса. І ще: «Росія, не маючи жодного відношення до Руси (України) й отримавши, точніше – вкравши свою нинішню назву у 18 ст., нахабно претендує на історичну спадщину Руси (України), створеної на вісімсот років раніше. Насправді московська історія – це історія Орди, пришита до історії Руси (України) білими нитками й цілком сфальсифікована».

А ось Енгельс: «Будь-яке захоплення території, будь-яке насильство і гноблення Росія завжди здійснювала, прикриваючись брехнею про просвітництво, лібералізм і звільнення народів».

Нещодавно прочитав про одеського суддю, який карає злочинця, зобов'язуючи того прочитати ті чи інші твори літератури. Мабуть, доважком до довічного ув'язнення для таваріща Зюганова мала б бути вимога прочитати думки основоположників любого його серцю марксизму про Росію.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: