Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Нащадки Сталіна

«Не можна ігнорувати паралелі між Сталіним і Гітлером, нацизмом і сталінізмом»
фото з відкритих джерел

Карфаген має бути зруйнований...

5 березня офіційний день його смерті. Як завжди, цього дня до його могили біля кремлівської стіни нестимуть оберемки квітів. Червоних квітів – кольору крові. Тим паче дата цього року кругла: він помер у 1953.

Але він, як казали пропагандисти в 1970-і про Леніна, «живіший од усіх живих». Саме він. До сьогодні – з року в рік – він очолює рейтинги їхніх улюбленців. Як і Путін рейтинги сучасних політиків.

«Не можна ігнорувати паралелі між Сталіним і Гітлером, нацизмом і сталінізмом – їх просто надто багато. Обидва вбили величезну кількість людей на європейському континенті. Обидва вигублювали людей в ім'я трансформованого бачення утопії. Обидва руйнували свої країни й суспільства і винищили в них та за їхніми межами колосальну кількість людей. Обидва – врешті – були народовбивцями».

Цими словами завершується книга «Геноциди Сталіна» американського історика, професора Стенфордського університету Нормана Наймарка.

Вони, звісно, професора не читали. А якби прочитали, то прокляли б. Бо Сталін – їхнє всьо. З ним вони пов'язують міфічну велич Росії, яку мріють відродити. Байдуже, якою ціною: «ліс рубають – тріски летять». Байдуже, що ці тріски – людські життя. Тисячі, сотні тисяч, мільйони життів.

Саме тому їхня мрія про відроджену велич не має права на існування. Карфаген має бути зруйнований.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: