Ілія Куса експерт Українського інституту майбутнього

Зброя для України. Що впливає на обсяги допомоги Україні

Західні партнери продовжують давати зброю для української армії
фото з відкритих джерел

Росія розраховує на серйозні кризи у країнах Європи

До зими Україна підходить у досить напруженій атмосфері. При цьому у зовнішній політиці нічого кардинально не змінилося.

Країни Заходу продовжують військову допомогу. І, швидше за все, жодних змін на нас тут не чекає. У тому числі з боку США. Прозвучала заява глави тепер уже республіканської більшості в Конгресі Кевіна Маккарті, який наголосив, що вони продовжать військову допомогу Україні (як і очікувалося), але ухвалять низку законопроектів для посилення контролю. А саме – як витрачаються кошти, які надають Україні з боку США. Щоб процедури були прозоріші.

Це навряд чи вплине на обсяги допомоги Україні. Але може їх трохи затягнути у часі через бюрократичні процедури. Не думаю, що це буде для нас критичним.

Це потрібно республіканцям, щоб показати своїм виборцям, що вони виконують свої обіцянки. А представники Республіканської партії багато уваги приділяли під час виборів темі витрат грошей із бюджету з огляду на економічні проблеми у Штатах.

Загалом щодо військово-політичної допомоги не чекаю якихось змін цієї зими.

Хіба що будуть серйозні кризи у країнах Європи. Або зима виявиться такою суворою, що ціни на енергоносії злетять до космосу.

Тоді деякі країни голосніше кричать про необхідність перемир'я між Києвом і Москвою, хоча б на зимовий період.

Багато чого залежить від чинників, на які ми не маємо впливу.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: