Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Що робить керівник НАБУ посеред ночі в маєтку Порошенка?

Фото: Радіо Свобода

Про боротьбу з корупцією

«Схеми» зафільмували, як авто з номерними знаками, які використовує Олександр Грановський, і авто, яким користується Артем Ситник, очільник Національного антикорупційного бюро, стояли біля будинку Порошенка у Козині пізно ввечері 26 квітня, і одночасно виїхали звідти.

Ситник заперечив, що Грановський був присутній на тій зустрічі з Порошенком.

Раніше Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом так званого «департаменту Кононенка-Грановського» здійснювало негласні слідчі дії щодо Назара Холодницького, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

За попередні роки з держбюджету на діяльність НАБУ було виділено 1,5 млрд грн.. Державний бюджет на 2018 рік передбачає виділення 857 мільйонів гривень Національному антикорупційному бюро, що на 10,8% більше, ніж в 2017 році.

Жоден посадовець категорії А чи міністр не був притягнутий НАБУ та САП до кримінальної відповідальності. Як пояснює Ситник, через відсутність Антикорупційного суду.

Існує мінімум кілька десятків рішень судів, зокрема, за моїми скаргами, котрі визнають протиправною відмову НАБУ розслідувати корупційні злочини. Утім, ніхто з посадовців НАБУ поки що не поніс відповідальності за порушення закону.


Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: