Михайло Гончар Президент «Центр глобалістики «Стратегія ХХІ»

Чому Україна вдарила по своїх нафтових платформах у Чорному морі

Окупанти також використовували вишки для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки
фото з відкритих джерел

Кримський посіпака Пу Аксьонов на прізвисько «Гоблін» пускає соплі, що завдано удару по видобувних платформах «Чорноморнафтогазу».

Давно пора! Майно наше, що вважаємо за потрібне – те й робимо! До того ж, нема чого на крадене чуже майно вішати свої РЛСки.

Захоплені російським спецназом у березні 2014 року в ході операції з окупації Криму видобувні та бурові платформи української державної компанії «Чорноморнафтогаз» стали зручними майданчиками для ведення розвідки ЧФ РФ з використанням можливостей об’єктів цивільної морської інфраструктури в північно-західному секторі Чорного моря.

На них були встановлені РЛС типу «Нева», які дозволяють контролювати надводний та повітряний простір між Кримом та Одещиною. А ще встановили гідроакустичні системи, що дозволяють «бачити» підводний простір. В нашому журналі «Чорноморська безпека», №2(32) ми описали це ще в 2018 році. Детальніше в статті групи авторів «Морська газова інфраструктура у російській протидії НАТО на його східному фланзі: потенціал гібридного використання у Чорному та Балтійському морях» на стор. 4-22

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: