Дмитро Лиховій Журналіст

Прогноз війни. Головне зі статті Залужного

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний
фото: ЗСУ

Залужний і Забродський говорять з українцями як із дорослими людьми

Головне зі статті Залужного і Забродського, якщо вам ліньки її читати всю:

  • Війна 100% перейде на 2023 рік, а може, й далі.
  • Москалі можуть наступати на Ізюмському й Бахмутському напрямках – там у них порівняно більше перспектив, можуть лізти на Запоріжжя, Дніпро, Кривий, Одесу, Миколаїв, і на Київ теж, та і взагалі на центральну й західні області.
  • Але й ЗСУ можуть наступати, де їм треба. Зокрема, на Південному напрямку та на російський ключовий плацдарм у цій війні – Крим.
  • Здобути Крим у 2023 році можливо. Хоча для цього потрібно сформувати додатково 10-20 бригад (це до 100 тис. мобілізованих додатково) і озброїти їх новою зброєю й технікою.
  • До речі, так, ЗСУ зробили «бавовну» в Саках і Джанкої ракетними ударами. І подивіться, як змінилося сприйняття життя кримчанами: «мамулєчка, надо свалівать отсюда».
  • Коли ЗСУ звільнять Крим, війна не закінчиться, бо мск перебазують флот у Новоросійськ, а ракети, наприклад, під Єйськ абощо і продовжать стріляти.
  • Що погано – те, що мскські ракети б'ють на 2000 км (на всю глибину України), а наші – на 100 км, у 20 разів ближче. Тому лапотники і вважають себе захищеними і безкарними у своїх мухосранськах та хочуть воювати далі.
  • Наша можливість перемогти – це отримати від союзників релевантне ракетне озброєння, щоб діставати мск навіть у дальніх мухосранськах. Тоді вони теж захочуть свалівать і прекращать.
  • Такі ракети можна як отримати, так і виробити в Україні, без обмежень до застосування.
  • Ще треба якось донести європейцям, що в нас тут війна в стилі і в масштабах Другої світової, із фронтом на тисячі км, а за деякими показниками залученості України – вже й більше, ніж у Другій світовій. Застосування лаптями тактичної ядерної зброї теж не виключене (і на ЗАЕС тривожно). Але то таке, воюватимемо далі. А от західні партнери будуть змушені ще посилити підхід до мск і поставити їх на місце.

Від себе додам: це дуже знакова стаття. Фактично, це перший такий великий виступ головкома Залужного з початку війни. І заодно аналіз-прогноз її другого року.

Залужний і Забродський красавчики. Вони говорять із народом на дуже серйозну тему як із дорослими людьми, а не як із дітьми чи публікою на концерті «Кварталу». Вони показують, за рахунок чого і як ми можемо перемогти – якщо йдеться про перемогу на полі бою, а не про політичні угоди станом на теперішнє становище чи мрії зі світу фентезі.

Вибір Забродського у співавтори Залужного теж показовий.

Інша справа, чи захоче народ це чути. Бо в статті немає простих відповідей на складні запитання. А навпаки. Тому, можливо, ця стаття матиме основних адресатів – наших західних партнерів і ту саму русню. А русня хай трепєще.

Читайте також: Чи триватиме війна наступного року: відповідь Генштабу
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: