Про Іран та Україну. Чому наші дипломати так пізно відреагували?

Лідери Ірану залюбки зустрічаються з Путіним
фото з відкритих джерел

Іран хоч раз був до нас дружній?

МЗС України розродилось нарешті заявою про розривання дипломатичних зв’язків з Іраном. Не пройшло і півроку.

Дивна річ, але сталося це після того, як США сказали, що рішуче налаштовані на введення санкцій проти Росії й Ірану, а також третіх країн та осіб, залучених до процесу передачі іранської зброї російським силам для її застосування проти мирних об’єктів в Україні. Цікаво, а якби США нічого не робили – наші б мовчали, як риби?

Мене зацікавила цитата Кулеби:

«Ми ніколи не займали антиіранську позицію, але після того як Іран став співучасником злочину агресії та злочинів Росії на нашій території, ми обираємо дуже чітку і чесну позицію».

А скажіть, а коли Іран був до нас дружній?

Коли 8 січня 2020 року збив наш літак МАУ і робив вигляд, що то не Іран? Коли офіційна позиція була така – «влада Ірану не розглядає інших версій катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу Тегерана, крім «людської помилки». Тобто, свій терор хотіли повісити на наш досвідчений і висококласний екіпаж? Коли після заяви тодішнього Держсекретаря Помпео США закликав до відповідальності за збиття літака «МАУ» в Ірані – наша влада почала щось говорити про Іран?

Далі.

У липні 2022 у Білому домі заявили, що Росія звернулася до Ірану з проханням надати сотні безпілотних літальних апаратів, включаючи бойові дрони, щоб використовувати їх у війні з Україною.

Associated Press процитував радника з питань національної безпеки США Джейка Саллівана:

«Наша інформація вказує на те, що уряд Ірану готується надати Росії до кількох сотень безпілотних літальних апаратів, у тому числі бойових, за прискореним графіком», – сказав він.

У серпні The Wall Street Journal писав наступне: «над українськими бронетанковими та артилерійськими позиціями на північному сході Харківської області почали з’являтися безпілотники з дельтоподібним крилом Shahed 136, перефарбовані в російські кольори та перейменовані на Герань-2, розповів командир артилерії 92-ї механізованої бригади ЗСУ полковник Родіон Кулагін».

Що робив український уряд? Як ні в чому не бувало надскладним «зерновим коридором» продавали… кукурудзу Ірану.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: