Парубій відповів мітингувальникам на їх вимоги

Парубій відповів мітингувальникам на їх вимоги

Спікер прокоментував вимоги про створення антикорупційного суду та зміну виборчої системи

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради відповів на вимоги мітингувальників під Радою. 

Парубій підкреслив, що зняття недоторканності - нагальне питання яке рада має розглянути найближчим часом. «Як ви знаєте, в парламенті був зареєстрований законопроект із внесенням змін до Конституції про зняття недоторканності і з депутатів, і з суддів. Після того, як Рада внесла зміни до Конституції і фактично зняла недоторканність з суддів, цей законопроект втратив актуальність. Ми маємо законопроект, внесений 150 депутатами, також внесений законопроект авторства президента про скасування депутатської недоторканності, жоден з них не має рішення комітету, і я даю доручення їх розглянути», - сказав він.

Спікер також прокоментував вимоги про створення антикорупційного суду та зміну виборчої системи.

«Нагадую, що з інціативи комітету я відправив два законопроекти про антикорупційний суд на експертизу до Венеціанської комісії, тепер ми маємо оцінку, яка пердбачає відкликання цих законопроектів, і внесення законопроекту про суд президентом, тобто юридичних підстав розглядати їх нема. Що стосується зміни виборчої системи – я є автором виборчого кодексу, у якому передбачені вибори за відкритими списками. Це найкраща система виборів, і я не змінив свою думку. Після розгляду медреформи Рада ухвалить рішення з цього приводу», - резюмував він.

Як відомо, на сьогодні, 17 жовтня, в столиці запланована масштабна акція протесту. Правопорядок у центрі столиці у вівторок забезпечуватимуть 3,5 тис. правоохоронців на фоні проведення масових акцій і візиту мальтійського президента до Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: