Балога: до 90 тисяч мешканців Закарпаття мають угорські паспорти

Балога: до 90 тисяч мешканців Закарпаття мають угорські паспорти
Український та угорський паспорти

Балога запевняє, що переважна більшість етнічних угорців, які проживають на території Закарпаття, мають угорські паспорти

Народний депутат України, екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Балога заявив, що до 90 тисяч мешканців Закарпатської області мають угорські паспорти.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

«За найпесимістичнішими підрахунками, думаю, що це близько 70 тис., я вважаю, що це приблизно 90 тис. Переважна більшість етнічних угорців, які проживають на території Закарпаття, мають угорські паспорти. Це правда, і сьогодні це не є секретом. Уряд Угорщини змирився, що так, вони цю роботу виконали, і вони кажуть, що до них зверталися, щоб видати паспорт, а не вони видавали паспорт», - сказав він.

Також Балога впевнений, що сепаратизму в регіоні ніколи не було і не буде.

«На Закарпатті все спокійно, і скажу з ймовірністю не в 100%, а в 101%, що в нас не було, немає і не буде сепаратизму, і ми ніколи цього не допустимо», - додав він.

Як повідомлялося, Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання щодо порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з ухваленням українського закону про освіту.

Польща виступає проти перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що не вважає заяви Угорщини цивілізованим діалогом.

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Україну розпинали за мову. Резолюція ПАРЄ та її наслідки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: