Аплодував весь аеропорт: Українські пілоти на турецькому літаку впоралися з величезним градом

Аплодував весь аеропорт: Українські пілоти на турецькому літаку впоралися з величезним градом
Фото: Літак побило величезним градом (facebook.com/oleg.lungul.96)

На борту літака було 121 пасажир і 6 членів екіпажу

Українські пілоти, які керували літаком турецької компанії Atlasglobal, мужньо впоралися з величезним градом і посадили лайнер, незважаючи на крики: «Він не сяде». Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook користувач Олег Лунгул.

«Вчора в Стамбулі був ураган і град з куряче яйце. Літак турецької компанії Atlasglobal, пілотований українськими пілотами, потрапив в град. Внаслідок стихії повністю розбило ніс, переднє скло дуже постраждали, автопілот, автотраст, «Direct low».

Український екіпаж і дві турецькі стюардеси проявили мужність у процесі цього інциндента. Капітан посадив літак в сліпу, створивши кренчик і дивився тільки через кватирку не відкриваючи її. Коли він посадив літак аплодував весь перон аеропорту «Ататюрк». Пілоти інших літаків блимали фарами і просто приходили на борт потиснути руку.

По всіх турецьких ЗМІ показували заходження на посадку і коли хлопці приїхали в готель, то ми всі, і працівники готелю, вийшли і аплодували їм. Це дійсно гідно поваги. Хочу зробити маленьке пояснення до відео: там на турецькому кричать «Він не сяде, не сяде», - написав Олег Лунгул.

Про подію також розповів журналіст  Осман Пашаєв.

«Вчора героєм Туреччини став український пілот Олександр Акопов. У Стамбулі була злива з градом і вітром. Рейс «Атлас глобал» вилітав із Стамбулу в Ерджан (Північний Кіпр). На висоті 4 тисячі футів літаку розбило носову частину і скло кабіни пілотів. Капітан Акопов прийняв рішення повертатися. В інтернеті купа відео з аеропорту, як всі чекають катастрофи. На борту 121 пасажирів і 6 членів екіпажу. Акопов садить борт, нахиливши літак трохи набік, щоб бачити через бокове скло смугу. Диспетчери «Ататюрка» дуже точно вели його на посадку. Про українця Олександра Акопова пишуть все турецькі ЗМІ. Підкреслюю, що він пройшов кращу школу колишнього Союзу саме в Україні. Налітав 13908 годин», - повідомив Пашаєв.

Нагадаємо, минулої доби жахливий ураган пронісся Стамбулом: зруйновано будівлі, 10 людей поранено

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: